Act and Grow by Maria Gerlofson erbjuder utbildning, coachning och workshops för ett mer hållbart arbetsliv, där människor mår bra och får utvecklas.

Vi kopplar ihop forskning om hållbart ledarskap och effektiva team, med vetenskapen om vad som förebygger stress och hur vi blir produktiva, engagerade och kreativa.

Senaste nytt

En dröm blev verklighet – en egen lokal!

En dröm blev verklighet – en egen lokal!

För drygt 20 år sedan började jag drömma om en egen lokal. Då ville jag ha den till verksamhet för ungdomar. Jag hade slutat som ekonomijournalist och arbetade som dramapedagog med tonåringar och som redaktör för Röda korsets ungdomsförbunds tidning. Jag var också volontär på telefonjouren ”jourhavande kompis”. Det blev ingen lokal då.

Senare drömde jag om ett hus på landet med en lada där jag skulle ha kurser i personlig utveckling. Jag hittade det huset först flera år senare, men insåg att jag ville skilja mitt privatliv och jobbet. Det blev aldrig några kurser där.

När jag blev egenföretagare igen för fyra år sedan lyssnade jag mest på vad andra tyckte: att det var smartast att hyra in sig någonstans, sitta med andra och inte dra på sig stora fasta kostnader. Jag ville starta ett kreativt center för ledarskap och personlig utveckling. Alla gav mig rådet att ha verksamheten först och skaffa lokalen sen. Jag följde råden.

Min dröm om att ha en egen lokal låg i träda tills för ett halvår sedan. Då hyrde jag plats i en fantastiskt lokal med inspirerande människor och vacker utsikt. Ändå ropade drömmen högre och högre. Den sa: Maria, du vill ha en egen lokal, ett ställe där du kan sitta själv och skriva, ha egna workshops och bjuda in folk till. Ett ställe du kan fixa och inreda själv. Du vill skapa ditt center nu!

Det kändes som om alla pusselbitar skulle falla på plats, bara jag hade en egen lokal. Ungefär som den här gamla scenen från Lorry.  Jag tittade i gamla böcker jag skrivit om mina visioner. Flera gånger, vid olika tillfällen i livet, har jag skrivit ”Jag är i en stor ljus lokal med trägolv.”

I september låg den där på Blocket. Tjugo minuter från där jag bor. Kanske inte lika stor som jag drömt om, ingen sjöutsikt eller helt fri vy, men ändå, en stor ljus lokal med trägolv, och överkomlig hyra, med gångavstånd hemifrån och en minut till vattnet. Den 12 oktober flyttade jag in! Första veckan fixade jag och tog dit möbler så jag kunde börja jobba. Det är fortfarande kvar saker att göra, men nu är den redo att möta grupper och individer som vill ha coachning i att formulera och nå sina visioner och annat!!! Jag har förverkligat min dröm! Jag har redan en snart full workshop 28 november och i januari startar ledarträning med egen coach. En pilotutbildning det fortfarande finns några platser kvar på. Jag har en coachning/träning i att nå ut inbokad och flera grupper och coachningar på ingång! Välkommen att höra av dig du med om du önskar något särskilt inom coachning, ledarskap eller grupputveckling!

img_4514Utsikten från mitt skrivbord mot golvet där det ska bli workshops, ledarträning, gruppcoachning och miniföreläsningar! Där på väggen kommer det finns en stor skärm att koppla upp sig mot.

Grupper på cirka 10 personer som vill komma iväg på minikonferens och samtidigt få coachning, inspiration eller proffsig mötesledning kan hyra in sig hel- eller halvdagar. På så sätt vill jag bidra till mer meningsfulla möten.

 

img_4545Naturligtvis finns det plats för coachning av individer eller mindre grupper.

Här ska jag också sitta och läsa alla spännande böcker jag ska skriva om framöver i mitt nya uppdrag som bokredaktör för Tidningen Chef och för Chefboken.

 

img_4532img_4530Lokalen ligger vid Hornstull på Södermalm i Stockholm. Det finns mängder av parker och vatten i närheten, och förstås nya mysiga och trendiga restauranger.  Förut kallades området Knivsöder, men numera tycker till och med New York Times att det är den  hippaste delen av Stockholm. Lokalen ligger två minuter från Hornstulls t-bana och fyrans buss och en minut från buss 66 och 54.

Välkomna till min drömlokal på workshops, coachning eller på konferens med ditt team. Skriv upp dig här på hemsidan för mitt nyhetsbrev så får du alla aktuella händelser eller maila mig för att boka! maria@actandgrow.se 

Det är härligt att förverkliga drömmar och visioner!

Det är härligt att förverkliga drömmar och visioner!

 Vill du veta mer