Snart arbetsdag igen!
Och du skuttar säkert upp ur sängen på måndag morgon för att glatt göra hoppsasteg till jobbet. Eller?
Bara 16 procent av alla svenskar är engagerade i sina jobb! Alltså – 16 procent!!! Det är väldigt många som inte är engagerade eller har kul största delen av veckan. Det är ingen rolig siffra! Och vad gör det med hälsan, glädjen och livslusten hos människor att vara oengagerad? Dessutom är det väl knappast bra för resultatet.

Det är lätt hänt så här i mörka glåmiga januari att tappa lusten och sura. Men har du kul på jobbet mår du så mycket bättre. För det första, skratt gör dig avslappnad och nöjdare. Du lär mer och saker går lättare när du är glad. När du leker får du dessutom nya spår i hjärnan!

Vad kan du göra för att få in mer lek och glädje i ditt jobb? Kan du säga ja lite oftare? Berätta ett skämt? Prata med en konstig röst? Testa ett nytt kroppsspråk för att se vad som händer? Eller har du någon glad låt du kan spela för att pigga upp dig själv och andra?

Ett tips är att stoppa en penna mellan tänderna, så att mungiporna gör ett leende. Hjärnan tror då att du är glad och utsöndrar måbra-hormoner. Om ni är fler som testar detta lär ni dessutom ha kul ihop!