Efter tre gånger med improvisationsteater tillsammans med mig ökade arbetsgruppen sin kreativitet med 40 procent!!! Det visar den forskning som Samuel West gjort på mitt arbete med impro. Hela hans studie blir klar runt årsskiftet.

Jag blev så glad när jag fick siffran igår. Det är fantastiskt att kreativiteten ökade med så mycket! Gruppen tränade att bejaka varandras idéer, se varandra, lyssna på varandra och träna sitt samspel. I lekar och övningar skrattade de mycket ihop och fick se nya sidor hos varandra, vilket förstås ökade tryggheten i gruppen – en förutsättning för att man ska kunna vara kreativa tillsammans.

Just nu sitter jag och förbereder ett tvåtimmarspass med ett team på ett stort företag. De ska framför allt träna på att samspela. Många har ju en tendens att mest springa på egna bollar, och ibland missa både snygga passningar och nya vägar för att man är så fokuserad på sin egen idé. I impro tränar vi på att bygga gemensamma idéer, bejaka varandras infall och tänka annorlunda, både själv och tillsammans.  Maila mig på maria@actandgrow.se eller ring 0707305997 om du vill höra hur en workshop i impro går till!