Människan bakom

Act & Grow

I Act and Grow erbjuder jag rådgivning, coachning och workshops med syfte att människor ska må bra, vara kreativa, mogna och ha roligt.

Personlig utveckling och ledarskap

Stötta människor till mer mod

Act & Grow drivs av mig Maria Gerlofson. I hela mitt yrkesverksamma liv har jag på olika sätt jobbat med personlig utveckling och ledarskap, oavsett om det har varit som journalist, dramapedagog, skådespelare eller coach.

Jag drivs av att stötta människor till att våga och ta för sig mer, att bli kreativa och levande. Att ta plats, förverkliga idéer och drömmar och visa vem de är. Jag vill bidra till ett samhälle som ser till människan bästa, som är mer hållbart, kreativt och medmänskligt.

Min bakgrund

Ekonom, dramapedagog, coach och författare

I grunden är jag Internationell civilekonom och hade mina första jobb som ekonomireporter, där jag snabbt började skriva om ledarskap och arbetsliv. Efter att ha sett en amerikansk grupp som jobbade med teater som verktyg för att stötta människor utbildade jag mig till dramapedagog och skådespelare i improvisationsteater, vilket jag jobbat med till och från sedan dess.

Jag är väldigt nyfiken och tycker om att lära mig nya saker. Jag är utbildad i ledarskap, psykologi, pedagogik, personlig utveckling och är handledare i stresshantering med ACT. Jag är också ICF ACC-certifierad coach.

Vad jag gjort

Ledare för kreativa verksamheter

Under årens lopp har jag lett flera kreativa verksamheter och tidigare varit chefredaktör på Tidningen PS! och LevaPS!

Jag är är bokredaktör i Tidningen Chef och gör Chefboken där aktuell ledarskapslitteratur sammanfattas

Jag har bl.a. skrivit böckerna:

Här kommer vi, 1997 på Sober Förlag

Mod – stå upp för dig själv 2010 på Natur& Kultur

Coachbokenen lärobok i coachning tillsammans med Anja Lindberg 2017 på Liber.

Drömchef eller stressmakare – 9 vägar till hållbart ledarskap, 2018 på Liber

Om Zoom

Jag coachar via zoom eller på telefon.

Zoom är enkelt att använda. Du behöver bara en dator med mikrofon och kamera. Du får en länk av mig via mail som du klickar på. Du kan få en fråga om att installera programmet om du inte redan har det. Gör det, så går det igång sedan.

När du kommer in i programmet väljer du ”join with computer audio”. Då ansluter du med ljudet. Sedan sätter vi igång.

Om du hellre vill använda Skype eller prata i telefon går det också bra!